Turf, lagom är bäst..eller?

cropped-image3.jpeg
Klättra klättra under några timmar Nr1 som en fot sen skulle betala dyrt för 😃 målet var att orka sluta inom top 10 world efter hela  omgång 67 jan-7feb NR4 ORKADES MED iaf.

 

 

 

Varför … försvara en 4e plats  under 4veckor med envisheten som en rysk soldat 1943 i en skyttegrav i Stalingrad?… Turf är inte på liv och död…

Det är inte Tour de France, klättra upp på K2,eller Formel 1 heller…

Inga följebilar,Depå team,eller bärare av utrustning… och drivkraften är inte ekonomisk heller…..men även om denna sport baseras på en gratis applikation (TURF)du laddar ner till din mobil, så är belöningen och vinsten omedelbar från och med den 1a zonen du besöker med din mobil i handen… Du har precis börjat bryta upp ditt invanda beteende… du har precis även om det är 300 meter från din dörr besökt en plats på en tidpunkt som inte inträffat annars,tar du 2 zoner har du dubblat vinsten…har du ett aktivitetsarmband och samlar steg är detta spel en oskattbar gåva och din ansträngning syns..för du har precis gjort någon annan spelare 2 zoner fattigare inför ögonen på 1000tals andra…AND then its ON , 300meter ca till nästa zon.

Konkurrensen är TUFF på sina håll,men alla är vinnare!

Kvarter, små orter, städer, kommuner, gå och handla mjölk, pendla till jobbet. Se dig själv i realtid klättra sakta upp i ditt landskap, sen Sverige, sen världen, kolla in andra spelare och deras statistik på Turfgame.com, förundras över medaljerna folk erövrat och dem märkliga strapatser dem genomgått, vissa kommer du kanske erövra andra drömma om,

Och om du inte bor i en stubbe 5 mil från civilisationen.. så kommer du inse att äventyret och ett helt nytt sätt att förhålla sig till motion sakta växer fram så länge du sätter rimliga mål. Gå, jogga, cykla är väl vad majoriteten gör. Storheten är GÖR det som passar dig och dina drömmar… Du kommer nog undra vem i HELVETE är denna person som kallar sig Snusmumriken, som får Gunde Svan att nästan framstå som lat och oengagerad när du kollar profiler på legendariska TURF personligheter… det finns många att förundras över Kingenin, TXL, Bullmannenlistan kan göras lång, folk som säkert alla började med att ta en zon på väg till ICA och som sen söks av MISSING PEOPLE…nästan.

Att turfa behöver inte bli ett heltidsjobb på något vis, men det kan att bli en heltidssysselsättning på din fritid, allt beror på var du sätter ribban. Ju högre upp den hamnar desto mer tid ute och turfar är du…så är det bara. Du kommer att märka hur du bara MÅSTE ut och ta de där zonerna.

Att ha en fru (Fexora) med tålamod som en ängel underlättar när man klockan halv tolv på kvällen säger: -Jag ska bara ut och ta de närmsta zonerna här runt omkring och sedan komma hem 3 timmar senare.

Eller när hon får komma och rädda dig inne i centrala Stockholm när du försöker dig på ”El Staminatore” för 3:e gången (vi flyttade till Norrköping i dec förra året) klockan 7 på morgonen då du är helt slut, har punka och mobilen har laddat ur.  Vad skulle jag ha gjort utan hennes packningar med allt jag kunde tänkas behöva och en och annan överraskning?

Så för att summera min tankar och svara på min egen fråga.

”Varför försvara en 4e plats  under 4veckor med envisheten som en rysk soldat 1943 i en skyttegrav i Stalingrad?

Svaret är så enkelt så att det är larvigt: ”FÖR ATT JAG KAN!

Jag ser inte Turf som ett måste, snarast en besatthet =)) Att turfa är något som ger mig ro, det är jag och min cykel på Norrköpings övergivna gator nattetid. Jag kan cykla vart och hur jag vill och låta tankarna fara som de vill. Vad mer kan jag önska?

2 reaktioner på ”Turf, lagom är bäst..eller?

  1. Exakt! På pricken! Spot on! Jag följde dig med stort intresse denna omgång och konstaterade att ”där har vi en till” 😂 Välkommen i klubben! Storheten i Turf är också övriga spel i spelet som gör att galenskaperna kan fortsätta fast med andra fokus än poängfokus.
    Stort Grattis! Du kunde! 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s