Turf Bonanza i Kalmar (Fexoras version)

Förväntningarna var höga när vi begav oss iväg till vår första Turf Bonanza. Siktet var ställt mot Kalmar och bilresan ner gick både snabbt och smidigt. Med så  trevligt resesällskap som Kryos och Björke går tiden helt klart fort, tror inte det var tyst i bilen en minut. Snabb incheckning på hotellet sedan skulle Kalmar utforskas, vi hamnade borta vid slottet och dess park och vad fint det var.

IMG_1794

Middag på O´Learys tillsammans med ett gäng turfare från hela Sverige däribland Maqqan, Leilar och Madde68. Mycket skratt, god mat och en himla massa turfsnack gjorde kvällen väldigt bra. Nåja bryta upp var man ju tvungen  till då jag anmält mig till Bonanzafoot och skulle behöva kliva upp tidigt morgonen därpå (hur jag tänkte där med min morgontrötthet vet jag inte riktigt) Upp kom jag iallafall och fick i mig lite frukost innan jag begav mig mot eventområdet och upptakt för vårt heat som började 10.30.

Man möttes av glada trevliga människor, en skön stämning och strålande sol. Lite genomgång och så bar det iväg. Prick 10.30 tändes eventzonerna upp i det förutbestämda området.

IMG_1840

Nu gällde det bara att hitta en taktik som skulle ge mig så bra poäng som möjligt. Min taktik? Titta vart de flesta andra var och spring/gå sedan åt rakt motsatt håll. Detta visade sig vara en taktik som fungerade riktigt bra för mig och jag hade ganska stora områden med zoner snudd på ensam ibland eller med andra turfare på behörigt avstånd. Jag hamnade nog uppe i den lite äldre delen av Kalmar med sina fina små träkåkar och kullerstensgator bitvis för att sedan komma ner mot vattnet och vidare till slottet. Tiden gick fort, men jag gjorde ett bra heat och skulle precis sätta in den sista växeln. Plötsligt händer det!!, från att ha lyckats undvika alla kaninhål fram till nu trampar jag i ett mitt i ett löpsteg så hela min tyngd hamnar på foten i kaninhålet. Platt fall rakt i baken med en fot som viker sig under mig, jag har nog aldrig svurit så mycket som jag gjorde just då. På något sätt tar jag mig upp och linkar tillbaka till eventområdet (givetvis tar jag några zoner på vägen, typ de jag nästan passerar, bara mindre omvägar för att ta dom) Väl där blir jag så väl omhändertagen, ett bandage fixas snabbt fram och Calmare1 ser till att linda min fot riktigt ordentligt för det är en kraftig stukning jag dragit på mig. En extrastol att vila foten på trollas snabbt fram av underbara Kingenin. Så här såg foten ut.

IMG_1826.JPG

I väntan på att cykelheatet skulle bli klart satt jag och pratade med Kryos och Madde68 och många fler, alla lika oroliga över min fot. Tack alla ni som visade mig den omtanken, den värmde.

Tillbaks till hotellet för att ”snoffsa” till sig lite inför banketten på kvällen, CykologenCOM var hälpsam med det jag behövde ha hjälp med och väldigt orolig för min fot, framförde att han tyckte vi borde åka till sjukhuset och kolla upp den. SKULLE INTE TRO DET! jag skulle på fest och därmed Bastu, en ond fot skulle definitivt inte få stoppa mig från det inte. Så med stöd av min kära man linkade jag dit och vilken härlig kväll, god mat, oerhört trevligt sällskap, många skratt och ännu fler chanser att nörda in sig på turf, vad mer kan man önska? När kvällen led mot sitt slut var det dags att linka mot hotellet igen och medans CykologenCOM lekte katt och råtta med TXL på Kalmars gator fick jag snällt sitta inne med foten i högläge och skriva på ett par skoluppgifter istället (inte riktigt vad jag hade tänkt mig, men bra att få dem gjorda förvisso).

Söndagen innebar packning och hemfärd, även här gick resan snabbt och smidigt och det var riktigt skönt att komma hem igen. ett par kryckor rekvirerades från en vän så jag kunde bli lite mer rörlig och i måndags hoppade jag som vanligt iväg till skolan igen.

Sammanfattningsvis var helgen en total fullträff och succé, Turfföreningen i Kalmar och Turfcrew hade gjort ett fantastiskt jobb och Kalmar visade sig från sin bästa sida med sol och viss värme. Hur gick det för mig i mitt heat? tja 40:a av 113 deltagare och med en skadad fot tycker jag räknas so mett bra resultat. Dessutom vart jag ju unik denna helg……jag var den enda som lyckades med konststycket att dra på mig en skada….det ni =).

Så tusen tack till Kalmar och alla bakom denna fantastiska Bonanza och tusen tack till alla er underbara turfare som gjorde den här helgen till en oförglömlig helg.

Just ja! Det är skottpengar på varenda kaninussling i Kalmar från och med i lördags =)

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Turf Bonanza i Kalmar (Fexoras version)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s