RumpSmörjning *Test*

RumpSmörjning  *Test*

En vettig benämning på ren Svenska är svår att finna och det finns många fler lösningar på dilemmat… men har man sveda eller skav tenderar det att förstöra cykelupplevelsen totalt..

Tyvär så..brukar i alla fall jag börja hasa runt på sadeln mer och mer allt eftersom det tilltar och det blir snabbt värre desto mer du rör dig för att minska smärtan.

Det går givetvis att undvika genom att ha den perfekta sadeln på millimetern rätt inställd, men förr eller senare råkar du sätta på dig Tefals teflonkalsonger eller ett underställ med illasittande sömmar. Ett annat sätt kan vara kompressionsbyxan som paras med något vattentätt ytterlager i brådskan och medalj-jakten särskilt i långcyklings projekt som många TURF-medaljer innebär.

Oftast är det mellanrummet mellan Herr Larsons ägor och insidan av lår där bekymren börjar. Ger man akt på det i ett tidigt stadie  så fungerar babysalva eller försvarets hudsalva bra.

En plågsam lärdom var Betnovat (Receptbelagd kortisonkräm) kräm som kräm tyckte jag…  Erfarenhet härdar… Skulle säga att upplevelsen var som flytande lava och det var nära tårarna och det gick inte över och ju mer man gned för att få bort skiten desto värre blev det, enda lindringen var flytande margarin på mjuka delen av disksvamp och badda bort det försiktigt..  man kan lugnt säga att det roade min fru.. men men.

Hittade senare en intressant produkt för detta med det kryptiska namnet o3one elite* som jag prövat till och från. Jag är ingen Kemist men den säljs i svensk cykelhandel och bör inte innehålla förbjudna medel (Johaug i åtanke).


 

Här listar jag 3 olika alternativ som kan rädda rumpan din. Bra eller dåligt? Prova så får du se =)

I fallande ordning med motiveringar så kom jag fram till flera slutsatser.

Bäst i testet blir O3one elite.  Men varför ett så invecklat namn? jo en märklig ingrediens är Ozonized Sunflower….. och var dem blommorna plockas? lär jag få googla en stund på.. lite annat smått o gott som vi hittar i innehållsförteckningen är  Vaccinium myrtillis och på det lite Barbadensis leafjuice så klart. Solklart eller hur??

Cykelgear.se mfl. cykelrelaterade ställen hittas den.

En kylande härlig känsla infinner sig om den används efter cykelturen det känns som att sitta på en sval Sidenkudde. Med andra ord motsatsen till Tigerbalsam, kan tänka mig den kan vara till glädje vid skoskav och den är dessutom är antibakteriell.

Enligt beskrivning på förpackning kan den användas preventivt också.

IMG_2184 (1)
135kr-150kr för denna svalkande upplevelse.

The Elite Ozone Chamois Cream is a protective cream containing the unique Ozone ingredient. Ozonised natural ingredients have effective antibacterial properties and assist in skin repair. Suitable for both male and female riders. Can be used before cycling as a preventative measure or afterwards to alleviate any soreness. Speeds healing of cuts and abrasions too, as used my many pro riders. 150ml.

No 2.

Läppbalsam vanilj/Creme-brulee

En outsider får man säga då den benämns som läppbalsam.

Funkar faktiskt, smakar gött gör det och smörjer rumpa helt ok tycker jag.

Pris okänt: det var min frus väninna som glömde den, hon har tyvärr nyligen hämtat, men den varit till stor användning efter många cykelturer i brist på bättre alternativ så länge jag hade den…  så är den värd att nämnas. 

 

IMG_2187 (1)
inte så tokigt men vet ej den köpts?

No 3.

Bodybutter (Coconut) The Bodyshop

ca:79kr hos Finditonline.se.se

IMG_2189 (1)
Njaa… får bli betyget

Den är inte så dum som förbehandling  och jag kan faktiskt förstå att kvinnor gillar det här. Parfymeringen gör den inte ideal för såriga partier dock. Det här verkar mer vara någon typ av grej man använder efter duschen förvisso…MUMS! nästan sugen på o äta den.

En småkul bieffekt: Att man troligen kan  släppa små Pina-Colada fjärtar utan skämskudde.

Efter moget övervägande är ändå rekommendationen att använda sådant som välsorterade cykelaffärer rekommenderar, jag har ju provat en del till min frus förundran. Men…provar man inte kan man ju missa ett guldkorn eller två……=)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s